Leidsche-Rijn op bezoek bij Wereldsmaken

Leidsche-Rijn op bezoek bij Wereldsmaken

Eén van de grootste ‘wereldrestaurants’ van Nederland ligt langs de A2 in Leidsche Rijn in de Foodspot: Wereldsmaken. Wij namen er een kijkje.

En alleen kijken is al heerlijk: er zijn verschillende buffetten waar de meest lekkere gerechten liggen uitgestald. En voor een vaste prijs mag je alles proeven…. En dat ‘alles’ loopt van een Italiaans buffet naar een Mediterraans buffet, naar zelfgemaakte sushi, oesters, gamba’s, live & cooking kookplaten waar je allerlei heerlijkheden klaar kunt laten maken, een houtoven voor pizza’s, een Aziatisch ‘eiland’ waar ware wokkoningen alles voor je doen, et cetera… O ja, het toetjesbuffet met chocoladefontein trekt ook als een magneet! Wij beseffen ons meteen: inhouden en met mate eten – stel dat je aan het lijnen bent – is hier een ware uitdaging.

Zakelijke gasten

Restaurant Wereldsmaken zit op de plek waar restaurant Vandaag zat in de Foodspot, vlakbij afrit 6 van de A2. Die plek is een groot voordeel want makkelijk bereikbaar. Wereldsmaken heeft dan ook vergaderruimten met beamers en alle toebehoren, en serveert dan aan de zakelijke gasten meteen een perfecte lunch. Wat bereikbaarheid betreft is er wel een klein detail: op 5 januari plaatst de gemeente slagbomen bij het parkeerterrein van de Foodspot. Deze wordt nou te veel gebruikt door carpoolers waardoor restaurantgasten soms geen parkeerplek kunnen vinden. Gasten van Wereldsmaken krijgen een uitrijkaartje.

Kinderhoek

Wereldsmaken heeft maar liefst 600 plaatsen, maar zo oogt het niet. De indeling maakt dat het niet te groot oogt. En het meubilair is kwalitatief mooi, op de één of andere manier voorkomt dat ook dat je een gevoel van massaliteit krijgt. O ja, hadden we de kinderhoek al genoemd? Met een gerust hart kun je je kinderen daar achterlaten. Er is geen nanny, maar wel een camera. Bij de ontvangstbalie wordt in de gaten gehouden of het goed gaat in de kinderhoek. Er is overigens ook een Playstation in de kinderhoek en de speeltijd op dat apparaat wordt wél nauwkeurig in de gaten gehouden via de camera…

Kerst

Je kunt bij Wereldsmaken doordeweeks voor 25 euro per persoon eten, inclusief drankjes. In het weekend betaal je 27,50 euro. Er is nog plaats met kerst! Dan betaal je wel iets meer. Er zijn gezellige ronde tafels voor tot wel met 20 personen, ideaal voor een familiair kerstdiner.

Bron: Leidsche-Rijn